Skip to content
Favicon

Ouders en leerlingen

Medezeggen­­schaps­raad

In het Nederlandse onderwijs is een medezeggenschapsraad (MR) verplicht. Via de MR zijn ouders en personeel betrokken bij het beleid van de school. De MR ontvangt jaarlijks de begroting en beleidsplannen van het schoolbestuur en heeft regelmatig overleg met de directie van de school. Voor een aantal onderwerpen moet de school advies of instemming vragen aan de MR voordat een besluit genomen wordt.

 

De MR van de Montessori Campus PO gedeelte bestaat uit vier leden: Ingrid Nieuwenhuis als voorzitter (namens de oudergeleding), Anouk Castenmiller en Hafida Meijerink als leden van de personeelsgeleding en Nadja Blankevoort-Schmidt (ook als lid oudergeleding). Je kunt deze leden van de MR bereiken via Social Schools. In de social schools agenda kun je lezen wanneer de MR vergaderingen plaatsvinden, deze zijn openbaar. Via Social Schools zullen we de agenda en de notulen delen. Tevens worden de notulen hier op de website geplaatst.

 

Het VO gedeelte van de MR is momenteel vertegenwoordigd via de MR van het MLF. De leden van de medezeggenschapsraad zijn Cor Wijnja als voorzitter, Nicole van der Land, Pascalle Groeneveld en Rik Mets als leden van de personeelsgeleding, Raoul de Leeuw en Arnold Pierhagen als leden van de oudergeleding en Anna Vuijst uit klas BE5V en Oxana Kempes uit klas 5V als lid van de leerlinggeleding. De MR is te bereiken via mr@mlf.asg.nl

 

Het streven is om vanaf schooljaar 2024 – 2025 gemeenschappelijk te opereren, conform de wet medezeggenschap op scholen (WMS). Zo creëren we samenwerking door een gezamenlijke medezeggenschapsstructuur waar alle partners binnen de Montessori Campus 0-18 vertegenwoordigd zijn.